Terugblik op een geslaagd traineeship

Misschien heb je er zijdelings al iets van meegekregen: BS Deta bood onlangs haar eerste traineeship in burgerzaken aan. Gedreven kandidaten met en zonder achtergrondkennis van burgerzaken werden in een intensieve cursusweek klaargestoomd om zich in de wereld van burgerzaken en KCC maximaal te gaan ontwikkelen. Middels een aansluitende stage werden ze uitgedaagd de opgedane kennis direct in de praktijk te brengen. 

Dat het een groot succes is hoeven we zelf niet te vertellen – lees vooral de testimonials van onze trainees! Vandaag trappen we af met Berfin Oruc.


“In juni begon ik met vijf anderen aan het traineeship. Tijdens de eerste cursus namen Albert Schut en Amy Rutgers ons mee in de wereld van burgerzaken. In een zeer korte tijd hebben we veel kennis opgedaan. Wist je dat er heel wat komt kijken bij het identificeren van een persoon tijdens een paspoortaanvraag? Bij de Koninklijke Marechaussee gaan we hier dieper op in zodat we straks van de hoed en de rand weten. Ik kan niet wachten!

Direct in de weken na het traineeship mocht ik de kennis toepassen in de praktijk. Ook geeft BS Deta genoeg ruimte om mezelf professioneel en persoonlijk te ontwikkelen naast het leren van een nieuw vak. Dat was ook een van de redenen waarom ik koos voor dit traineeship.

Uiteindelijk wil ik door middel van dit traject zoveel mogelijk ervaring opdoen bij verschillende gemeenten zodat ik met alle relevante kennis en inzicht een goede consultant word.”

BS Deta traineeship trainee Berfin Oruc - Foto door Annefleur Schut
Berfin Oruc – Foto: Annefleur Schut


Ben je zelf ook geïnteresseerd in het volgen van een traineeship? Neem dan contact op met Albert Schut of Kees de Baan en wie weet zien we jou bij de volgende editie!